Jet Schepp

03-_0PN8948-copy

Afbeelding 1 van 5

Studio view Jet Schepp

Jet Schepp

Opleiding: Rijksacademie van Beeldende kunsten, Amsterdam.

Prix de Rome vrije beeldhouwkunst 1969

Monumentale en kleinplastiek, portretten en penningen.

Schepp heeft beeldhouwkunst gestudeerd aan de rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Enkele hoogleraren waren Paul Grégoire, met wie zij enige jaren gehuwd. Is geweest, en Piet Esser. Zij is gespecialiseerd in figuratieve beelden en kleinplastiek in terracotta, brons, hout, steen, portretten en penningen. Een bekend werk van haar ijshut beeld van Anne Frank aan het Merwedeplein in Amsterdam.

Enkele werken:

1972 Portret Juliana, gemeentehuis Epe 

 

1981 Duik, Van Henegouwenplein Alphen a/d Rijn, aankoop uit beeldenroute

 

2005 Anne Frank, Merwedeplein Amsterdam

met eerdere versie in Purmerend en replica beeld Merwedeplein in Buenos Aires (2015), dat een grote joodse gemeenschap kent.

 

2012 Monument Willem van Oranje, Charlotte de Bourbon en hun zes dochters, galerij Prinsenlogement, Abdijplein Middelburg.Twee reliëfs i.s.m. Lucie Nijland.

 

2015 Willem van Oranje als jonge man (vervolgopdracht)

Binnentuin Fondation Custodia, rue de Lille, Parijs 

In deze gebouwen was vroeger ook het Nederlands Instituut gevestigd dat onderdak en expositieruimte bood aan kunstenaars die een tijd in Parijs wilden werken.

 

Atelierwoning 22 hs werd door Gerrit Jan van der Veen als eerste in gebruik genomen, gevolgd door Jan Wolkers, Paul Gregoire en Jet Schepp die er nog werkzaam is.